Thursday, 25 April 2013

Tuju pada punca yang salah


Assalamualaikum wbt.
Terduga lagi , hampir setiap hari . paling berat dan sangat berat , nak mintak perubahan malah cacian yang di balas . tapi takpe , masih lagi boleh bersabar . tapi , tak boleh dibiar , makin dibiar makin parah . memang semakin parah , puncanya macam dah jumpa tapi tak boleh nak tuju pada punca yang salah je . gali lagi , cari lagi , korek lagi . sebab ape ? akibat kekangan berubah dalam sekelip mata , mendadak siakk . yang baru kenal pun dah mula perasan lagikan yang dah lama kenal . moga moga dibuka kan hati , sedar salah silap masing masing . tanya samada salah aku kah yang mengatur langkah atau salah dia dalam merancang ? 

Wednesday, 24 April 2013

Alam Praktikal

Nice day today . Happy and bersemangat gituu . ehehe . Takde lah sampai terlompat lompat . Cukuplah sekadar , Alhamdulillah . Aku , kawan aku Alia sampai je dekat office tempat LI kitaorang sharp 8 a.m , juruteknik pom entah kemana , bukak pintu terus je switch on computer duduk sekejap type passward on twitter facebook . Wahh sungguh berDedikasi gituu . ahaha >.<

Tapi bukan itu yang aku menunggu dan ditunggu tunggu . Yang ditunggu tunggu tak juga kunjung tiba . Tiga minggu berlalu untuk latihan industri di bahagian unit perancangan . Alhamdulillah . cepat je mase berlalu . Oke nak di jadi kan cerita , ape yang aku nak celoteh nim takde berkait rapat dengan tajuk asal pon , tapi sebab tiba tiba ada feel nak karang panjang panjang . Aku nak cerita lah serba sedikit dengan ape yang berkait nya LI dengan aku . Aku praktikal di Batu Pahat , dalam area u aku je . Kenapa ? ada sebab sebab yang tak boleh dielakkan , aku masih lagi setia di Uthm . ahaha . 

Aku mulakan latihan industri aku dalam tempoh 10minggu , sekejap je . Dalam short semester , 1/4/13 until 7/6/13 . Kire kire 2bulan setengah je . So disini Pejabat Pembangunan & Pengurusan Hartabina UTHM , aku ditempat kan dibahagian unit perancangan untuk minggu pertama hingga ke tiga , dan akan di serap ke unit yang lain untuk meneruskan agenda agenda yang seterusnya . Nak kata excited tuu , tak tau laa . ada laa kot sikit , mungkin sebab ni first time dalam bidang kerja walau pun hanya untuk latihan praktikal . Almaklum lah , pengalaman tu takde , aku pon jenis senyap , nak bercakap tu susah sikit . mungkin itu susah bagi aku . Tak tahu lah boleh bertahan sampai bila .



So , gambar yang anda lihat diatas , Buku Log Latihan Industri yang di bekalkan PHI , buku yang boleh dikatakan sebagai diari harian sepanjang terlibat dalam latihan perindustrian . Apa yang telah dibuat harini esok dan seterusnya , semua tercatit dalam buku tersebut . (skema je) . ahaha . Jadi memandangkan aku as student of civil engineering tak sabar sabar nak tunggu hari hari keesokkan dan hari hari yang seterusnya ahaaa walau aku tahu aku tak cukup bersedia untuk jalani latihan yang seterusnya . ahaha *kemain . So later ape ape info insyaallah hari mendatang kalau rajin , tak malas malas aku usaha untuk mengupdate kan status status blog aku yang seterusnya . That all serba sedikit yang aku sempat untuk dikongsi di tonton bersama . Gambar terakhir . ehehe . Assalamualaikum . Terima Kasih .


muka budak praktikal . #PPH